Betalning & Bruttolönavdrag

Betalning sker antingen via kort (VISA/Mastercard) eller sätts in på vårt bankgiro i förskott.

Vi kan även hjälpa till med delbetalning via Wasa Kredit. Kontakta oss för mer information.

Bruttolönavdrag

Nu kan du rätta till ditt synfel med hjälp av bruttolöneavdrag. Det är först och främst väldigt förmånligt för dig men även bra för din arbetsgivare. Skarp syn minskar ju risken för ganska mycket, exempelvis behöver du inte ta fel kaffemugg eller få huvudvärk på grund av dålig syn.

Så här fungerar bruttolöneavdrag

Din arbetsgivare har rätt att bekosta privat sjukvård för dig som anställd och med det menas vård som inte är offentligt finansierad. En sådan förmån är skattefri för arbetstagaren, dock inte avdragsgill för arbetsgivaren. Arbetsgivaren har alltså möjlighet att betala för din operation och i samråd med dig göra motsvarande löneavdrag helt efter er överenskommelse. Bruttolöneavdrag är väldigt förmånligt för arbetstagaren och arbetsgivaren tar in den ej avdragsgilla kostnaden för ögonoperationen genom löneavdraget och de minskade sociala avgifterna.

Undersök gärna möjligheten till bruttolöneavdrag på din arbetsplats och hör därefter av dig till oss!

Vi behöver kontaktuppgifter (företagsnamn, namn, telefonnummer och mailadress) till beslutsför person hos din arbetsgivare, för utskick av ett enkelt godkännande. När godkännandet returnerats till oss kan du slappna av och koncentrera dig på din ögonoperation.

Dessutom kan du kanske unna dig något extra med pengarna som du sparat genom att använda bruttolöneavdrag eller varför inte använda dem till någon annan behövlig investering. Du bestämmer.

 Exempel på besparing

Multifokal operation: Pris 54000: , Skattprocent 33%


Bruttolöneavdrag: 53557 kr
Privat kostnad: 35883 kr
Besparing: 19017 kr

Exemplet utgår från att hela kostnaden dras vid ett tillfälle, att din avtalspension inte påverkas och att företaget inte minskar underlaget för din pension eller semester. Det tar inte hänsyn till att det kan påverka dig genom att basen för sjuklön, a-kassa, statlig pension, dagisavgift mm minskar. Beloppet är beräknat efter företagets besparing av sociala avgifter och arbetsgivaravgifter samt en effekt av bolagsskatt på 22%.